Dr  Acu George Marian

medic dentist                 0744351380

Parodontopatia

Parodontopatia marginala este o afectiune cronica a elementelor de sustinere a dintelui in alveola, data de distructia acestora de catre microorganisme.Factorul determinant al bolii il reprezinta germenii microbieni ai placii bacteriene.

        In general ,parodontopatia incepe prin inflamarea gingiilor.In cazul in care inflamatia nu este tratata la timp ,aceasta se extinde spre tesutul ce inconjoara dintii dintre gingie si dinti.Daca inflamatia ajunge pana la membrana radacinii si pana la fibrele tesutului conjunctival ce fixeaza dintele de maxilar ,dintii devin mobili.

        Parodontopatia este cauzata de o igiena bucala necorespunzatoare.in cazul in care nu spalam dintii in mod regulat ,din detritusurile alimentare(resturi alimentare) si celulele salivare moarte se formeaza o placa pe suprafata dintilor.Placa ajuta la formarea tartrului si cauzeaza inflamarea gingiilor.

Cand ne adresam medicului?

        In cazul in care veti vedea si veti simti limba ca dintii sunt acoperiti de o placa maronie ,solida dura sau daca gingiile devin dureroase si sangereaza la perij ,trebuiesa veniti la stomatolog.

Tratamentul parodontopatiei

        Cel mai sigur mod de profilaxie al parodontopatiei il reprezinta o igiena bucala ingrijita.Din pacate, in cazul in care gingiile sunt deja inflamate ,trebuie sa va adresati obligatoriu stomatologului pt detartraj si periaj profesional.